Migdały w czekoladzie bez dodatku cukru (Pięć Przemian), 100g
Opis
Kalifornijskie migdały oblane pyszną czekoladą bez dodatku cukru. To doskonała alternatywa dla standardowej czekolady i słodyczy. Znakomicie sprawdzi się jako drobna przekąska między posiłkami, przystawka na imprezkę czy tez dodatek do ciast, deserów a nawet potraw.
Skład
Migdały hiszpańskie 71%, czekolada gorzka bez dodatku cukru 28% [miazga kakaowa, substancje słodzące (erytrytol 29,5%, glikozydy stewiolowe 0,027%), tłuszcz kakaowy, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator (lecytyna sojowa, aromat waniliowy, masa kakaowa min. 60%], odtłuszczone kakao w proszku, aromat naturalny pomarańczowy, kardamon, cynamon, sól himalajska.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna w 100g produktu: 2282 kJ/ 545 kcal;
Tłuszcz: 48g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,9g;
Węglowodany: 16g, w tym cukry: 3g;
Białko: 16g;
Błonnik: 16g;
Sól: 0,25g.
Dodatkowe informacje
Produkt zawiera substancje słodzące i naturalnie występujące cukry.
Produkt bezglutenowy.
Może zawierać, orzechy, mleko, sezam i soję.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Wielkość opakowania
100g
Producent
Pięć Przemian
ul. Łuże 20
05-092 Dąbrowa