Masło klarowane Ghee (Pięć Przemian), 240g
Opis
Masło klarowane, czyli masło GHEE od wieków używane jest w tradycyjnej kuchni indyjskiej, ajurwedyjskiej czy tybetańskiej. Powstaje w procesie gotowania i oczyszczania masła pozbawiając go laktozy, kazeiny, wody i innych zanieczyszczeń. Wysoka temperatura dymienia oraz delikatny, lekko orzechowy smak sprawiają, że masło klarowane świetnie nadaje się do gotowania, smażenia i pieczenia.
Sposób użycia
Masło klarowane świetnie nadaje się do gotowania, smażenia i pieczenia.
Ważne informacje
Przechowywać w zacienionym miejscu w temp. poniżej 18°C.
Skład
100% tłuszcz mleczny z masła poddanego klarowaniu.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna w 100g produktu: 3700 kJ/ 900kcal
Tłuszcz: 100g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 60g
Węglowodany: 0g, w tym cukry: 0g
Białko: 0g
Błonnik: 0g
Sól: 0g
Wielkość
240g
Producent
Pięć Przemian
ul. Łuże 20
05-092 Dąbrowa