Enzygluten (Norsa Pharma), enzymy trawienne pomagające rozkładać gluten resztkowy, 60 kapsułek
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Enzygluten to kompleks enzymów trawiennych: oligopeptydazy prolilowej (Toleraza® G), amylazy, proteazy oraz lipazy. Produkt został wzbogacony o aminokwas betainę. Produkt przeznaczony jest do wspomagania rozkładu glutenu resztkowego pozostającego w diecie bezglutenowej.
Zastosowanie
- Wspieraja przewód pokarmowy w trawieniu białek, węglowodanów i tłuszczy;
- zawiera opatentowaną formę enzymu oligopeptydazę prolilową Toleraza®G, której działanie polega na rozkładzie glutenu resztkowego pozostającego w diecie bezglutenowej;
- Toleraza®G znacząco zmniejsza narażenie na gluten w żołądku i dwunastnicy.
Właściwości
Enzygluten to starannie dobrana kompozycja pięciu enzymów trawiennych: opatentowanej oligopeptydazy prolilowej (Toleraza®G), amylazy, proteazy 3.0, proteazy 4.5 oraz lipazy – powstała w celu wsparcia przewodu pokarmowego w trawieniu białek, węglowodanów i tłuszczy.
Enzygluten to innowacyjny kompleks enzymów trawiennych zawierający jako główny składnik opatentowaną oligopeptydazę prolilową Toleraza®G, której działanie polega na rozkładzie glutenu resztkowego pozostającego w diecie bezglutenowej. Nawet w przypadku diety bezglutenowej istnieje ryzyko niezamierzonego spożycia glutenu. Dlatego opracowano enzym Toleraza®G.
Produkt jest bezglutenowy, bez laktozy, bez białek mlecznych.
Zalecane spożycie
Zalecana dzienna porcja: 1 do 3 kapsułek dziennie. Po 1 kapsułce do każdego posiłku zawierającego gluten resztkowy. Nie należy przekraczać dobowej zalecanej porcji, czyli nie więcej niż 3 kapsułki na dobę.
- Oligopeptydaza prolilowa (Toleraza® G) 100 mg (58 000 PPI*)
- Proteaza 3.0 (Aspergillus oryzae) 20 mg (9 000 HUT*)
- Proteaza 4.5 (Bacillus licheniformis) 44,5 mg (20 000 HUT*)
- Alfa Amylaza (Aspergillus oryzae) 67 mg (8 000 DU*)
- Lipaza (Aspergillus oryzae) 34,5 mg (1 200 FIP*)
- Betaina bezwodna (Betafin® BF 20) 295 mg
- L-leucyna 20 mg
Przeciwskazania
Nie spożywać w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników produktu.
Produkt nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży i matki karmiące.
Osoby przyjmujące leki oraz osoby, które nie ukończyły 18. roku życia powinny skonsultować się z lekarzem.
Ważne informacje
Produkt przeznaczony jest do wspomagania rozkładu glutenu resztkowego pozostającego w diecie bezglutenowej i nie jest przeznaczony do zastąpienia diety bezglutenowej ani zapobiegania lub leczenia celiakii.
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze pokojowej (od 15°C do 25°C). Chronić przed światłem i wilgocią. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Skład
Betaina bezwodna (Betafin® BF 20), substancja glazurująca - hydroksypropylometyloceluloza, oligopeptydaza prolilowa (Toleraza® G), alfa amylaza (z
Aspergillus oryzae), proteaza 4.5 (z Bacillus licheniformis), lipaza (z Aspergillus oryzae), proteaza 3.0 (Aspergillus oryzae), L-leucyna, substancja wypełniająca – celuloza mikrokrystaliczna.
Wielkość opakowania
60 kapsułek
Producent
Norsa Pharma Sp. z o.o.
ul. prof. M. Życzkowskiego 14
31-864 Kraków