
Cukier kokosowy Bio (Pięć Przemian), cukier z kwiatów palmy kokosowej, 400g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Cukier kokosowy bio pozyskiwany jest z kwiatów palmy kokosowej, a dokładniej z soku jej pąków kwiatowych, które obfitują w antyoksydanty, kwas octowy oraz enzymy wpływające na prawidłowy poziom cukru we krwi. Skład produktu stanowi w ok. 70% sacharoza, ok. 3% glukoza i 3% fruktoza. Produkt zawiera równieź witaminy z grupy B, minerały (potas, magnez, żelazo i cynk ) a także błonnik pokarmowy zwany inuliną. Cukier kokosowy jest zdrowszą alternatywą dla białego cukru, zawiera bowiem niższy indeks glikemiczny niż zwykły cukier stołowy.
Skład
Cukier kokosowy ekologiczny 100%.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna w 100g produktu: 1591 kJ / 380 kcal;
Tłuszcz: 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g;
Węglowodany: 95g, w tym cukry: 86g;
Białko: 2g;
Błonnik: 1g;
Sól: 0,14g.
Dodatkowe informacje
Produkt bezglutenowy.
Bez konserwantów.
Produkt może zawierać alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Wielkość opakowania
400g
Producent
Pięć Przemian
ul. Łuże 20
05-092 Dąbrowa