
Bulion warzywny z minimalną zawartością soli (BioOaza), ekologiczne bezglutenowe kostki rosołowe, 66g
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Bulion warzywny BioOaza to produkt ekologiczny, bezglutenowy, bez glutaminianu sodu z minimalną zawartością soli. Stanowi on doskonały dodatek do zup, sosów i gulaszy. Tam, gdzie było to możliwe wykorzystana została sól morską, by zapewnić jeszcze wyższą jakość produktu.
Sposób przygotowania
Wrzucić jedną kostkę (11g) bulionu do 0,5 litra gotującej się wody. Mieszać do pełnego rozpuszczenia.
Skład
Chlorek potasu, miso* (soja*, ryż*, woda, sól, koji), oleje roślinne(masło shea, oliwa z oliwek), suszone warzywa* w różnych proporcjach 13,7 % (cebula*, seler*, marchew*, pietruszka*) sól morska, skrobia kukurydziana*, mąka ryżowa*, maltodekstryna*, pietruszka*, przyprawy*.
*składniki z upraw ekologicznych>95% - kontrolowane przez system EC.
Wartości odżywcza
Wartość energetyczna w 100 ml przygotowanego bulionu: 18kJ/4 kcal;
Tłuszcz: 0,3g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1g;
Węglowodany: 0,3g, w tym cukry: 0g;
Białko: 0,1g;
Sól: 1g.
Dodatkowe informacje
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zawiera seler, soję.
Wielkość
66g (6 kostek)
Producent
BioOaza
Tadeusza Śliwiaka 14
30-797 Kraków